Elérhetőségek

9700 Szombathely,
Hollán Ernő. u. 21.
Telefon: +36-94-316-387
E-mail küldése

Blog

2019. március 29., 07:34Milyen függöny kerüljön egy modern nappaliba?

Egyáltalán, miért is van szükség függönyre a nappaliban? Először is sötétít. Ne világítson bele a TV képernyőjébe a napfény, de nem akarunk teljes sötétséget, amit a leengedett redőny jelent. Emellett azzal, hogy árnyékol, hűsíti is a szobát. De ami a legfontosabb egy sötétítő esetében: öltöztesse a nappalit, még akkor is, ha az minimál vagy modern stílusú. Más a helyzet a fényáteresztőkkel. Ezek a nappali fényben meggátolják, hogy kívülről belássanak az ablakon, ugyanakkor tompítják a bejövő fényt, a színes fényáteresztők pedig színezik azt.

Lássuk tehát, milyen lehetőségek vannak.

A lapfüggöny. Ennek lapjai sokkal szélesebbek, mint a szalagfüggönyé, és bármilyen textilből varrhatóak, fényáteresztő és sötétítő anyagból is készíthetőek.

A római roló is lehet izgalmas megoldás, előnye, hogy kevés anyagot igényel. Egyszerű fazonjával, könnyű szabályozhatóságával bármely modern konyhában is megállja a helyét. Árnyékoló és fényáteresztő függöny is kialakítható római rolónak, akár a kettő együtt is. Az alsó rész fényáteresztő, a felső rész árnyékoló lehet.

A roletta, vagy feszített roló egy nagyon egyszerű és annál praktikusabb megoldás. Felül egy hengerre csavarodik fel az anyag, alul pedig egy, az anyag teljes szélességében végigfutó súly tartja kifeszítve. Kapható ablakkeretre, falra és mennyezetre szerelhető variációban is.

A sávroló két funkciót ölel magába, a vízszintesen csíkozott sötétítő és fényáteresztő anyag két rétegben tekeredik fel, amelynek elcsúsztatása szabályozza, hogy mennyi fényt engedjen be. Az anyaga a rolettához hasonlóan meghatározott színekben, mintával és minőségben kaphatóak. A legjellemzőbb az egyszínű, de mintás variációk is előfordulnak.


« Vissza az előző oldalra!

Függönyözön Kft - Magyar