Elérhetőségek

9700 Szombathely,
Hollán Ernő. u. 21.
Telefon: +36-94-316-387
E-mail küldése

Blog

2019. július 13., 18:02Függönymosás vasalás nélkül

Sok időt és energiát takaríthatunk meg magunknak, ha a függönyöket úgy mossuk ki, hogy utána már ne kelljen vasalnunk. Ha néhány praktikát betartasz, megszabadulhatsz ettől a fárasztó tevékenységtől.

Először is a függönyöket ajánlatos kirázni, kiporolni, így már eleve sok portól tudjuk megszabadítani. Érdemes előáztatni is, fehér anyagokhoz fehérítőszereket is tehetünk a vízbe. Sőt az otthoni szerek, mint a szódabikarbóna, a só vagy az ecet még kíméletesebbek is, mint a boltiak. 
Áztatás után egy kicsit nyomkodjuk meg a függönyöket, majd – ez a nagy trükk – hajtogatva, és nem begyűrve tegyük azokat a mosógépbe. A mosás hőfoka ne legyen magasabb, mint 30-45 Celsius fok. Magasabb hőmérsékletnél az anyag úgy meggyűrődhet, hogy még a vasalás sem segít rajta. Ha fehér függönyöknél a mosógép dobjába egy kis sütőport dobunk, még fehérebbek lehetnek.
A centrifugálást alacsony fordulatszámon végezzük. A szárítógép használata tilos, ezt ezek a finom anyagok ezt nem viselik el. Ha kivettük a függönyöket a gépből, akasszuk is vissza a karnisra, így a kevés nedvesség okozta enyhe súlytöbblet miatt szépen kisimulva szárad meg az anyag, és így megspóroltad a vasalást.


« Vissza az előző oldalra!

Függönyözön Kft - Magyar